GreenLines

Organisatie

Greenlines Retail B.V. organiseert sinds de oprichting in 2001 de (planten) logistiek voor alle schakels in de keten in de Benelux. Uiteraard is het product leidend want zonder product geen logistiek. Zonder de juiste logistiek kan het product niet op het juiste moment worden getransporteerd en worden afgeleverd. De wereld beweegt zich steeds sneller, hierdoor zijn logistieke uitdagingen tegenwoordig werk voor specialisten. Greenlines Retail noemt dat slimme logistiek.

Het team van Greenlines Retail bestaat uit jonge mensen die allen HBO-gekwalificeerd zijn. Met elkaar brengen zij een moderne kijk op slimme logistiek in praktijk. Voor medewerkers van Greenlines Retail zijn de CODA-kernkwaliteiten van belang als onderdeel van de bedrijfscultuur.

Greenlines Retail. Natuurlijk goed.

GreenLines snel

Snel staat voor 'op tijd'

De slimme logistiek van Greenlines Retail is snel. De doorlooptijd is maximaal één dag van leverancier, via overslag tot bij de retail-filialen voor de deur. Dat geldt voor alle retail-filialen in de hele Benelux. Deze snelheid vergt geen acrobatische improvisaties, het is de dagelijkse basis van onze systeemlogistiek. Het netwerk van Greenlines Retail beschikt over op maat gemaakte ICT-systemen om klanten maximaal te ontzorgen. Klanten kunnen via een dashboard met KPI’s bovendien de logistieke prestaties van Greenlines Retail volgen.

Greenlines Retail beschikt over een netwerk van strategische hubs verdeeld over Nederland en België. Dit maakt het mogelijk om binnen 24 uur ladingstromen te bundelen naar de hubs en vanaf daar de retail-filialen in de regio te beleveren. Door verschillende ladingstromen te combineren kan Greenlines Retail efficiënt en effectief werken. Iedere schakel in de bedrijfskolom kan een beroep doen op het netwerk van Greenlines Retail, zowel binnen als buiten de sierteeltsector. Greenlines Retail werkt op basis van de meest voorkomende ladingdragers zoals CC karren, (Euro) Pallets en Eurocontainers.

greenlines snel op tijd
greenlines groen staat duurzaamheid

Groen staat voor duurzaamheid

Sinds 2001 vormt duurzaamheid een speerpunt voor Greenlines Retail. Simpel, omdat slimme logistiek bijdraagt aan vergroening en aan het verminderen van ketenkosten. Sindsdien zijn onze inspanningen gericht op Supply Chain. Door de logistieke keten te verkorten ontstaat er ruimte om kilometers te reduceren en de beladingsgraad te optimaliseren. Die slimme logistiek is goed voor de reductie van emissies en kosten. Daarvan profiteren het milieu, onze klanten en Greenlines Retail zelf. Zulke slimme logistiek is dus ‘win-win-win’.

De slimme logistiek van Greenlines Retail kent diverse fundamenten. Dat begint bij betrokken medewerkers die met de modernste technieken een optimale planning realiseren. Deze combinatie van mensen en middelen maakt het bovendien mogelijk om aan te passen aan veranderende omstandigheden zonder dat er improvisaties mogelijk zijn die buiten het logistieke systeem vallen. De dragende kracht achter de slimme logistiek zit ‘m in het uitgekiende netwerk van hubs verdeeld over de Benelux. De planningen van collectie, hubverkeer en distributie sluiten zo op elkaar aan dat zendingen van leveranciers binnen 24 uur bij de retail-filialen staan. Het voertuigenpark van Greenlines voldoet aan de euro-6 klasse, de hoogste milieunorm.

Goed staat voor kwaliteit

Natuurlijk, producten mogen tijdens het logistieke proces op geen enkele manier kwaliteitsverlies ondergaan. Dat spreekt bij Greenlines Retail vanzelf. Vanuit onze oorsprong in de sierteeltsector zijn we gewend te werken met levende, kwetsbare producten. Ook vandaag bestaat nog een wezenlijk deel van onze lading uit bloemen en planten. Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van producttemperatuur en samenlading.

Met ons logistieke netwerk beschikken we over zeven geconditioneerde hubs en ruim 100 geconditioneerde vrachtauto’s met laadklep. Ook voor minder kwetsbare ladingstromen beschikken we binnen ons netwerk over de juiste hubs en vrachtauto’s. Het uitbreidende netwerk van Greenlines Retail bestaat op dit moment uit zeven geselecteerde, gespecialiseerde logistiek dienstverleners. Door verschillende ladingstromen te combineren kan Greenlines Retail efficiënt en effectief werken.

Iedere schakel in de bedrijfskolom kan een beroep doen op het netwerk van Greenlines Retail zowel binnen als buiten de sierteeltsector. Greenlines Retail werkt met de meest voorkomende ladingdragers zoals CC karren, (Euro) pallets en Eurocontainers. Het netwerk van Greenlines Retail beschikt over op maat geschreven ICT-systemen om klanten maximaal te ontzorgen. Klanten kunnen via een dashboard met KPI’s bovendien de logistieke prestaties van Greenlines Retail volgen. Dezelfde ICT-motor gebruikt Greenlines Retail voor de interne controle van de processen. Noblesse oblige…

greenlines staat voor kwaliteit
Heeft u vragen? Bel: +31 (0)88 323 3366
Mail: operations@greenlines.nl klantenservice
Plaats opdracht →